Picador Professorship on the Radio

200714Jun
Submitted by webmaster on Thu, 06/14/2007 - 14:00

Radio mephisto97.6 did a short feature on Picador Professor James Hopkin. The feature focused on his biography, his writing and his time here in Leipzig. Hopkin is staying with American Studies Leipzig during the Summer 2007 Term as Picador Professor for Literature.

Reaching far over 20,000 listeners, the feature was broadcast over the student operated university radio mephisto 97.6 and MDR Sputnik. It was produced by radio mephisto 97.6 (Tino Dallmann).

mephisto 97.6 introduction by anchor:

Leipzig - die Weltstadt. Zugegeben, das klingt übertrieben, aber bekannt ist ja, dass sich Leipzig gern mit internationalem Flair schmückt. Mit internationalem Flair schmücken kann sich auch das Institut für Amerikanistik an der Universität Leipzig. Zum zweiten Mal gibt es dort einen englischen Gastprofessor, der vom Georg-von-Holzbrinck-Verlag und dem Deutschen Akademischen Austauschdienst eingeladen wird. In diesem Jahr ist der Schriftsteller James Hopkin in Leipzig. Tino Dallmann stellt ihn vor.

Feature:
An mp3 file of the clip can be downloaded below: