Cancellation of Literature and Culture I Module / Möglicher Ausfall des Moduls Literature and Culture I

201024Sep
Submitted by webmaster on Thu, 09/23/2010 - 23:00

Cancellation of Literature and Culture I Module

We regret to inform you that the module Literature and Culture I may have to be canceled for the upcoming Winter 2010/11 term. The University of Leipzig has decided to block one full teaching position for a time span of five months. This effectively deprives American Studies Leipzig of two seminars worth of teaching capacity, making it impossible for the institute to offer the Literature and Culture seminars announced in the course catalog. The institute has asked the university to review this decision. As of today, the university has not responded, and we thus advise our students to prepare for a cancellation of this module.

We also strongly encourage students to get in touch with the student representatives of the Fachschaftsrat Anglistik/Amerikanistik (fsranam@aol.com) to organize in response to this situation.

Möglicher Ausfall des Moduls Literature and Culture I

Wir müssen leider mitteilen, dass das Pflichtmodul Literature and Culture I im kommenden Wintersemester möglicherweise ersatzlos ausfallen wird. Die Universitätsverwaltung hat eine Wiederbesetzungssperre für eine volle Stelle am Institut verhängt, wodurch eine reguläre Wiederbesetzung der Stelle für fünf Monate verhindert wird. In dieser Zeit fehlt dem Institut für Amerikanistik Lehrkapazität im Umfang von zwei Seminaren, die sich nicht kompensieren lässt, wovon die im Vorlesungsverzeichnis angekündigten Literature and Culture I Seminare betroffen sind. Das Institut für Amerikanistik hat die Universität gebeten, diese Entscheidung zu überdenken, hat aber bisher keine Antwort erhalten. Wir müssen unsere Studierenden deshalb anweisen, sich auf einen Ausfall des Moduls vorzubereiten.

Wir empfehlen betroffenen Studierenden, sich umgehend mit dem Fachschaftsrat Anglistik Amerikanistik (fsranam@aol.com) in Verbindung zu setzen.